Duivenlokaal De Eendracht Tollembeek
Met dank aan:  Café Commando  ·  UNIKON  ·  

20 Oktober 2019 01:20
Navigatie
Home
Info
Kalender
Kampioenschappen
Leervluchten
Speelwijze
Waarborgen
Uitslagen
Kampioenen 2012
Kampioenen 2011
Kampioenen 2010
Met Dank Aan
Historiek
Im Memoriam
Foto's

Artikelen
Links
Teller
Unieke bezoeken:
42929
Hits:
354075
Laatste Artikelen
Kampioenen 2013
Kampioenen Angervill...
Kampioenen Noyon 2012
Kampioenen Quievrain...
Kampioenen Kleine Ha...
Kampioenen Noyon 2011
Kampioenen Quievrain...
kampioenen: ANGERVILLE
Kampioenen: NOYON
Kampioenen: QUIEVRAIN
Gebruikers Online
Gasten online: 1

Leden online: 0

Totaal aantal leden: 3
Nieuwste lid: hubert
Historiek

Historiek

De maatschappij de EENDRACHT TOLLEMBEEK is gesticht tussen de jaren 1920-1925 in het lokaal Volkshuis

Alle namen zijn ons niet bekend maar toch via getuigenissen van oudere liefhebbers zijn er ons verschillende bekend, waaronder de stichters, Vanderhoudelingen Omer, Vanderhoudelingen Edward Joseph, Vanderhoudelingen Isidor (toen nog zeer jong) Bellemans Arthuur, Wantens Cyriel en Debleser Isidor.

In April 1969 werd er veranderd van lokaal naar Café Oud Gemeentehuis later genaamd Café Commando en dit na een nieuwe verhuis naar het huidige lokaal Café Commando in de Hernestraat 3 te Tollembeek.

Dit kwam tot stand door Devos Nestor die een heropstanding wou van het duivenspel in Tollembeek, daar er in 1968 bijna geen duiven meer werden ingekorfd, werd er geopteerd om te veranderen van lokaal. Dit met een volledig nieuw bestuur met als voorzitter Devos Nestor, ondervoorzitter Tresinie Victor, secretaris Debekker Jonny, hulpsecretaris Faut Marcel, schatbewaarder Wantens August en volgende commisieleden: Debekker Louis, Van Rossom Freddy enz, daaruit ontstond het volgende hoofdbestuur in het jaar 1980 voorzitter Van Rossom Freddy,secretaris                                       ,schatbewaarder Krikillion Werner opgevolgd door voorzitter Devos Jean, secretaris Walravens Hubert, schatbewaarder Krikillion Werner. Volgend hoofdbestuur voorzitter Walravens Andre, secretaris Dedobbeleer Dirk schatbewaarder Decuyper Liliane en dit opgevolgd door het huidige bestuur voorzitter D'Hoeckers Edgard, secretaris Dedobbeleer Dirk en schatbewaarder Vlassenbroeck Jozef.

Vroeger werd er Noyon, Pont en St Denis gespeeld, maar sinds eind de jaren 90 werd er overgeschakeld naar de modernere vormen van spelen Noyon waar dan ook de vluchten uit de kleine halve fond zijn ontstaan en enkele jaren later kwam er dan ook de kleine snelheid bij Quiévrain.

Er werd in de loop der jaren verschillende samenspelen en verbonden gevormd met onder meer Herne en Vollezele voor de snelheid en voor de kleine halve fond met Galmaarden, Bever, Viane, Herne en verschillende maatschappijen uit Henegouwen en het Brabantse.

Zo is de huidige vereniging ontplooid tot een moderne maatschappij met een materiaal basis van computers, quartz apparaten tot en met elektronisch constateren uitgerust om het de liefhebbers toe te laten in conforme omstandigheden hun hobby te kunnen uitoefenen.

Dit allemaal met een om fier op te zijn, jonge en enthousiaste medewerkers die met moeite de gemiddelde leeftijd hebben van 40 jaar en dit in een tijd waarin vele maatschappijen moeten afhaken bij gebrek aan medewerkers.

 

W.H.

 

PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.